ddj-logo

Een mooi artikel over een cliënt van ons: "Stichting de Boeg"

29 maart 2018

Kinderen die in het Radboud dagelijks bestraald moeten worden vanwege kanker (maar ver weg wonen) kunnen er terecht. Maar ook jongens en meisjes die voor eetproblemen onder behandeling zijn bij de SeysCentra in Malden zijn er welkom.

Leren eten
De 13-jarige Tijn is een van die kinderen. Samen met zijn moeder Miranda verblijft hij momenteel een paar weken in De Boeg. Tijn heeft jarenlang alleen via een sonde voedsel binnen kunnen krijgen en moet nu letterlijk leren eten. Dat leert hij tijdens zijn behandelingen van maandag tot en met vrijdag bij SeysCentra. Omdat Tijn en zijn familie in Steenwijk in de Kop van Overijssel wonen is het een uitkomst dat hij en zijn moeder een plekje hebben in De Boeg.

'Chillen' en puzzelen
In het kindgasthuis heerst een huiselijke sfeer. 'Ik vind het hier leuk', zegt Tijn. 'Ik kan hier dingen doen die ik thuis ook kan doen; 'chillen', puzzelen en spelen op de Wii.' Moeder Miranda is ook maar wat blij. 'Dit is voor ons een mooie uitkomst. Het is voor ons niet te doen om vanuit Steenwijk dagelijks naar Malden te reizen.'

De Boeg telt drie ruime logeerkamers, ieder met eigen sanitair. Er kunnen drie gezinnen tegelijk verblijven. Verder is er een gezamenlijke keuken en woonkamer. Het verblijf is gratis voor de kinderen en hun ouders. Ook patiëntjes van de Maartenskliniek kunnen er logeren.

Giften, goede doelen en vrijwilligers
Het project draait nu twee jaar en is afhankelijk van giften, ondersteuning van goede doelen en de inzet van vrijwilligers. Steun is zeer welkom. De Boeg is inmiddels ook met zorgverzekeraar VGZ en het Radboud in gesprek over (gedeeltelijke) financiering. De kosten van verblijf in De Boeg zijn in sommige gevallen honderden euro's goedkoper dan het verblijf in een ziekenhuisbed.

Bekijk ook het fragment op:
https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2310702/Tijn-13-moet-leren-eten-en-doet-dat-chill-in-De-Boeg 

Bron vermelding:
Omroep Gelderland